logo-kraaijkamp-makelaars-utrecht
logo-kraaijkamp-makelaars-utrecht
NL | EN
Ons aanbod:
Bel ons:
(030) 879 77 70

Tweeverdieners kunnen vanaf 2017 hogere hypotheek afsluiten

Vanaf 2017 kunnen tweeverdieners een hogere hypotheek afsluiten dan nu het geval is. Op dit moment telt een tweede inkomen voor de helft mee bij een hypotheekaanvraag, volgend jaar wordt dat verhoogd naar 60 procent.

Het ministerie van Financiën bevestigt dat dit voorstel ter consultatie is voorgelegd aan hypotheekvertrekkers en -adviseurs.

Ieder jaar kijkt het ministerie of de regels omtrent hypotheekleningen aangepast moeten worden. Het voorstel om het tweede inkomen voor een hoger percentage mee te laten tellen is daar een onderdeel van.

Ook wordt er volgens de VEH volgend jaar voor sommige gevallen een uitzondering gemaakt voor de zogenoemde loan-to-value, de verhouding tussen de hoogte van de hypotheek en de waarde van het huis. Die is voor dit jaar 102 procent en wordt in 2017 verlaagd naar 101 procent.

De uitzondering geldt voor kopers en eigenaren van huizen die "noodzakelijke verbeteringen voor de veiligheid" nodig hebben, aldus de VEH. Het gaat dan bijvoorbeeld om funderings- of dakherstel.

Hypotheekvertrekkers en -adviseurs kunnen tot 22 september reageren op het voorstel van Financiën. Per 1 januari 2017 gaan de eventueel nieuwe regels in
Geschreven op 20-08-2016
Share:
Akkoord

Deze website plaatst cookies om je zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee je gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en voor het meten van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stem je hiermee in.