logo-kraaijkamp-makelaars-utrecht
logo-kraaijkamp-makelaars-utrecht
NL | EN
Ons aanbod:
Bel ons:
(030) 879 77 70

Start pilot duurzaamheid koopwoningen afdeling Haaglanden en Brabant NoordOost

Deze week zijn we in de afdelingen Haaglanden en Brabant NoordOost van start gegaan met onze pilot duurzaamheid voor koopwoningen. In deze pilot willen we door ketensamenwerking – met de NVM makelaar als spin in het web - nieuwe businessmodellen voor onze leden ontwikkelen.
Tezamen met een tweetal partners (SamenGroen en Reimarkt) hebben we een adviestool ontwikkeld waarbij – op basis van de woningkenmerken die een makelaar opneemt in de het NVM systeem– een eerste verduurzamingsadvies wordt opgesteld.

In dit advies staat aangegeven welke mogelijke stappen er ondernomen kunnen worden om de woning stapsgewijs aan te passen. In het advies zijn ook direct een aantal concrete maatregelen voorzien van een eerste kostenindicatie.

De deelnemende makelaars kunnen de adviestool inzetten zowel bij een verkoop- als bij een aankoopopdracht.

Bij verkoop kan de verkopend makelaar het advies direct bij de verkoopdocumentatie toevoegen. Potentiële kopers krijgen hiermee gelijk inzicht in de eerste verduurzamingsstappen.
Bij een aankoopopdracht kan de aankoopmakelaar tezamen met de klant – voordat de daadwerkelijke aankoop plaats vindt – al kijken naar de mogelijkheden van de woning en dit in het aankoopadvies meenemen.

Het kan dus ook voorkomen dat een woning die u (als NVM makelaar) in verkoop heeft door een van de deelnemende makelaars in de adviestool wordt ingebracht. U krijgt dan ter informatie automatisch een berichtje dat dit gebeurd is. U hoeft hier verder niets mee te doen.

Meer informatie over de pilot en deelnemende makelaars is terug te vinden op onze landingspagina: www.nvm.nl/duurzaamheid
http://www.nvm.nl/duurzaamheid/
Geschreven op 13-11-2019
Share:
Akkoord

Deze website plaatst cookies om je zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee je gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en voor het meten van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stem je hiermee in.