logo-kraaijkamp-makelaars-utrecht
logo-kraaijkamp-makelaars-utrecht
NL | EN
Ons aanbod:
Bel ons:
(030) 879 77 70

Regels voor uitbouw woningen versoepeld

Het wordt per 1 november eenvoudiger om een aan- of uitbouw bij een woning te plaatsen. Ook kan dan zonder vergunning een gebouwtje achter een woning worden geplaatst.

Daarnaast kunnen gemeenten eenvoudiger toestemming geven voor een noodwinkel of een noodschool als dit in strijd is met het bestemmingsplan. Door de nieuwe regels kunnen leegstaande kantoren ook sneller een andere functie krijgen en omgebouwd worden tot bijvoorbeeld een studentenflat.

Door de procedures te versoepelen "geven we bewoners en bedrijven meer ruimte voor innovatie en eigen initiatief'', meldde minister minister Melanie Schultz (Infrastructuur) woensdag. Zij is samen met Stef Blok (Wonen) verantwoordelijk voor de nieuwe regels.
Geschreven op 25-09-2014
Share:
Akkoord

Deze website plaatst cookies om je zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee je gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en voor het meten van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stem je hiermee in.