logo-kraaijkamp-makelaars-utrecht
logo-kraaijkamp-makelaars-utrecht
NL | EN
Ons aanbod:
Bel ons:
(030) 879 77 70

Raadsmeerderheid wil schappelijke regeling voor Utrechtse erfpachters

De regeling waarmee Utrechtse erfpachters de grond onder hun huis voordelig in eigendom kunnen krijgen, moet weer opengesteld worden. Een raadsmeerderheid van D66, CDA, VVD, SP, ChristenUnie en Student&Starter heeft het college van B&W gevraagd om met een voorstel te komen.

Vanaf januari 2015 geeft de gemeente geen grond voor woningen meer uit in erfpacht. Veel bestaande woningen staan echter nog op grond die in tijdelijke erfpacht is uitgegeven. Deze regelingen, veelal met een looptijd van 50 jaar, lopen binnen 10 tot 20 jaar af.

Dit levert deze Utrechters een groot nadeel op bij het verkopen van hun huis omdat zij dan weer een forse rekening moeten betalen. D66-raadslid Lars Roodenburg: “Het is heel goed geweest dat we nieuwe erfpacht in Utrecht af hebben geschaft, maar nu moeten we nog een oplossing vinden voor de wijken waar erfpacht nog niet eeuwigdurend is afgekocht. Wij willen een nieuwe, voordeligere conversieregeling om dit te repareren.”

Conversieregeling

In 2003 heeft de gemeente Utrecht al een regeling gehad waarmee huizenbezitters de canon eeuwigdurend konden afkopen. Van deze tijdelijke regeling is echter weinig gebruik gemaakt. CDA-raadslid Bert-Jan Brussaard: “In wijken als Voordorp, Lunetten, Overvecht, Rijnsweerd en de Binnenstad maken mensen zich nu terecht zorgen. Om te voorkomen dat ruim 3000 woningeigenaren in de komende jaren steeds meer klem komen te zitten moet de wethouder een nieuwe conversieregeling voorbereiden.”

bron: www.duic.nl
Geschreven op 25-03-2016
Share:
Akkoord

Deze website plaatst cookies om je zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee je gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en voor het meten van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stem je hiermee in.