logo-kraaijkamp-makelaars-utrecht
logo-kraaijkamp-makelaars-utrecht
NL | EN
Ons aanbod:
Bel ons:
(030) 879 77 70

PvdA wil advies op maat bij aanvraag energielabel

De PvdA wil dat mensen die een definitief energielabel voor hun huis aanvragen, tegelijk goedkoop advies op maat kunnen krijgen over hoe ze hun huis energiezuiniger kunnen maken.

Kamerlid Albert de Vries heeft daar donderdag een motie voor ingediend.

De Kamer spreekt opnieuw over de invoering van het label. Die verdient geen schoonheidsprijs, zo wordt over het algemeen geoordeeld.

Heisa ontstond onder meer doordat de inmiddels verstrekte voorlopige labels zijn gebaseerd op openbare, maar vaak gedateerde gegevens over het huis.

Veel huizen zijn sinds hun oplevering aanpast. ''Waarom worden mensen zo op stang gejaagd'', vraagt Kees Verhoeven van D66 zich af.

Volgens Barry Madlener van de PVV is het of je tegen iemand zegt: ''U bent nu 75, dus u hebt deze kwalen.'' Huiseigenaren kunnen de gegevens aanpassen als ze een definitief label vragen.

De PVV wil van het hele label af. Maar minister Stef Blok piekert daar niet over. Hij volgt er een Europese richtlijn en afspraken uit het zogenoemde Energieakkoord mee op.
Geschreven op 22-05-2015
Share:
Akkoord

Deze website plaatst cookies om je zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee je gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en voor het meten van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stem je hiermee in.