logo-kraaijkamp-makelaars-utrecht
logo-kraaijkamp-makelaars-utrecht
NL | EN
Ons aanbod:
Bel ons:
(030) 879 77 70

Op zaterdag 30 september makkelijk en gezellig bekijken van woningen

NVM Open Huizen Dag: zit je droomhuis erbij?

Op zoek naar een woning? Doe dan mee aan de NVM Open Huizen Dag. Op zaterdag 30 september kun je vrijblijvend meerdere huizen bezichtigen. Makkelijk en gezellig, en wie weet vind je zo je droomhuis. Laat deze kans niet aan je voorbij gaan.

Het is op 30 september alweer de 19de editie van de NVM Open Huizen Dag. Het blijft een groot succes, niet alleen door de vele verkopers die hun woning openstellen voor bezichtiging, maar ook omdat de deelnemers – verkopers en zoekende kopers – sneller tot een transactie komen.
Dit jaar openen zo’n 20.000 tot 25.000 woningen tussen 11.00 en 15.00 uur hun deuren. “Op de woningsite funda staat welke huizen deelnemen”, vertelt NVM-woordvoerder Roeland Kimman. “Vervolgens kun je een route uitstippelen en op een laagdrempelige manier meerdere huizen op één dag bezichtigen. Je kunt de sfeer opsnuiven en de buurt verkennen.’

Deelname werpt vruchten af
Verkopers hebben veel baat bij de NVM Open Huizen Dag. Kimman: “Het is een mooi moment om actief aan de slag te gaan met de verkoop van je huis. En het werpt zijn vruchten af: van woningen die deelnamen in april 2017, was twaalf weken later 43% verkocht*. Van de niet-deelnemende woningen was dat 26%.”

Open Huizen Dag werkt als aanjager
Bij de vorige editie van de NVM Open Huizen Dag kreeg een deelnemend huis gemiddeld vier bezichtigingen. “Omdat de markt aantrekt, verwachten we iets minder deelnemende huizen, maar wel meer bezoekers per huis”, zegt NVM-woordvoerder Kimman. “Bovendien werkt de NVM Open Huizen Dag in de weken ervoor als aanjager. Als je al een huis op het oog hebt, wil je natuurlijk niet concurreren met kopers die op de open dag verliefd worden op een woning. Vandaar dat er een lichte stijging is van verkopen net voor de NVM Open Huizen Dag.”
Geschreven op 25-08-2017
Share:
Akkoord

Deze website plaatst cookies om je zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee je gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en voor het meten van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stem je hiermee in.