logo-kraaijkamp-makelaars-utrecht
logo-kraaijkamp-makelaars-utrecht
NL | EN
Ons aanbod:
Bel ons:
(030) 879 77 70

NVM brengt tuchtrechtspraak onder in onafhankelijke stichting

De Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen NVM brengt haar tuchtrechtspraak onder in een onafhankelijk orgaan. Dit kreeg op 1 mei haar beslag met de oprichting van de Stichting Tuchtrechtspraak NVM.

Met de nieuwe stichting plaatst de NVM de tuchtrechtspraak buiten de vereniging. De NVM Ledenraad heeft eerder tot oprichting besloten. NVM-voorzitter Ger Jaarsma: “Met de Stichting Tuchtrechtspraak NVM wordt de onafhankelijkheid van het tuchtrecht ten opzichte van de NVM, haar leden en aangeslotenen, verder geformaliseerd. Daarmee wil de NVM nog duidelijker laten zien dat zij zich op geen enkele wijze mengt in de procesgang en oordeelvorming.”

Het uitvoeren en instandhouden van het tuchtrecht voor NVM-leden en NVM-aangeslotenen gebeurt, zoals nu ook het geval is, op basis van het Reglement Tuchtrechtspraak van de NVM.

Bestuur Stichting
Voor de oprichting zijn in het bijzijn van een notaris de statuten van de NVM gewijzigd en de stichtingspapieren getekend. Vanuit het Algemeen bestuur waren NVM-voorzitter Ger Jaarsma en bestuurslid Cees Kimmel aanwezig. Het stichtingsbestuur bestaat uit drie ervaren juristen: Klaas Mollema, Gert van Rijssen en Gert Verhoef vormen vanaf 1 mei 2017 het bestuur van de stichting.

De nieuwe bestuurders hebben allen veel ervaring op het gebied van tuchtrecht en rechtspraak in zijn algemeenheid. Zij hebben in diverse tuchtraden (van de NVM) zitting gehad of zijn rechter bij een gerechtshof.

Lopende tuchtzaken en zaken die tot 1 juni 2017 aanhangig worden gemaakt, worden (tot en met hoger beroep) afgewikkeld via de huidige rechtsgang. Vanaf 1 juni verlopen alle nieuwe tuchtzaken via de door de stichting ingestelde Raden van Toezicht en Centrale Raad van Toezicht.

De organisatiestructuur van de rechtspraak zal door de oprichting van de stichting niet wijzigen. Dit betekent dat de inrichting met vijf regionale Raden van Toezicht en voor hoger beroep de Centrale Raad van Toezicht blijft zoals het nu is.
Geschreven op 04-05-2017
Share:
Akkoord

Deze website plaatst cookies om je zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee je gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en voor het meten van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stem je hiermee in.