logo-kraaijkamp-makelaars-utrecht
logo-kraaijkamp-makelaars-utrecht
NL | EN
Ons aanbod:
Bel ons:
(030) 879 77 70

Moody's positief over Nederlandse woningmarkt

Kredietbeoordelaar Moody's blijft positief over de Nederlandse woningmarkt.

Het ratingbureau denkt dat de huizenprijzen in ons land dit jaar opnieuw tot wel 5 procent omhoog kunnen schieten, staat in een woensdag gepubliceerd rapport.

Woningen worden eigenlijk al sinds het dieptepunt van de verkopen in 2013 telkens een beetje duurder. Het prijsherstel is wel ''mild'' vergeleken met sommige andere Europese landen. In het Verenigd Koninkrijk bijvoorbeeld gaan de ontwikkelingen veel sneller.

Dat de Nederlandse huizenprijzen in 2016 blijven aantrekken komt volgens Moody's overigens niet alleen door het economisch herstel. Wat ook meespeelt is een tekort in het aanbod van woningen in bepaalde delen van de markt.

De kredietbeoordelaar constateert in het rapport verder dat de kans op wanbetaling op hypotheken de laatste tijd kleiner is geworden.

Op dit vlak doet Nederland het aanmerkelijk beter dan andere landen die onderzocht zijn door Moody's, zoals het Verenigd Koninkrijk en Spanje.
Geschreven op 03-02-2016
Share:
Akkoord

Deze website plaatst cookies om je zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee je gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en voor het meten van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stem je hiermee in.