logo-kraaijkamp-makelaars-utrecht
logo-kraaijkamp-makelaars-utrecht
NL | EN
Ons aanbod:
Bel ons:
(030) 879 77 70

Mogelijk lucht voor hypotheken onder water

Er komt mogelijk wat lucht voor mensen die een hypotheek 'onder water' hebben, wat het geval is als de schuld hoger is dan de waarde van het huis. Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën wil met banken gaan praten over de mogelijkheid dat mensen die in de problemen zitten hun hypotheekschuld boetevrij kunnen herfinancieren. Daarna zullen ze dan een lagere rente betalen.

Dijsselbloem zegde dat donderdag in de Tweede Kamer toe in antwoord op een voorstel van de ChristenUnie. In Nederland hebben ongeveer 1 miljoen huishoudens een hypotheek onder water. Lang niet voor iedereen is dat een probleem. Dat is het vaak wel als het huis verkocht moet worden en er een restschuld overblijft.

Dijsselbloem is bereid met de banken te praten over die probleemgevallen. Hij zal niet pleiten voor het boetevrij herfinancieren voor álle mensen met een hypotheek onder water. Dat zou een probleem creëren voor de financiële sector, zei hij in de Kamer. Beloftes kon hij ook niet doen: een hypotheek is een contract tussen bank en consument waar de overheid niets aan kan veranderen als het eenmaal gesloten is.
Geschreven op 25-09-2014
Share:
Akkoord

Deze website plaatst cookies om je zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee je gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en voor het meten van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stem je hiermee in.