logo-kraaijkamp-makelaars-utrecht
logo-kraaijkamp-makelaars-utrecht
NL | EN
Ons aanbod:
Bel ons:
(030) 879 77 70

Matige stijging onroerendezaakbelasting huiseigenaren

Huiseigenaren in Nederland zijn dit jaar gemiddeld 1,88 procent meer kwijt aan de onroerendezaakbelasting (ozb) dan vorig jaar. 

Dat heeft Vereniging Eigen Huis (VEH) berekend. De stijging is niet in alle gemeenten dezelfde.

De meeste gemeenten beperken volgens de belangenvereniging de jaarlijkse stijging van de belasting op de eigen woning.

Maar niet iedere gemeente houdt zich in. Huiseigenaren in het Limburgse Beesel krijgen een ozb-stijging van 21 procent om de oren. Ook in Eindhoven, Hilvarenbeek, Stadskanaal en Scherpenzeel stijgt de ozb hard, met ruim 14 procent.

Deze gemeenten lappen volgens VEH de collectieve afspraak met minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) om de ozb met maximaal 1,97 procent te laten stijgen aan hun laars.

De vereniging onderzocht in alle 388 gemeenten de ontwikkeling van de gemeentelijke woonlasten die bestaan uit ozb, rioolheffing en afvalstoffenheffing.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meldt donderdag dat gemeenten dit jaar bijna 3,9 miljard euro aan ozb zullen heffen. Dat is 2,5 procent meer dan in 2016.
Geschreven op 11-03-2017
Share:
Akkoord

Deze website plaatst cookies om je zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee je gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en voor het meten van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stem je hiermee in.