logo-kraaijkamp-makelaars-utrecht
logo-kraaijkamp-makelaars-utrecht
NL | EN
Ons aanbod:
Bel ons:
(030) 879 77 70

ING stopt met hypotheek voor woonboot

ING verstrekt vanaf 1 oktober geen hypotheken voor woonboten meer.

De bank is bezig met het vereenvoudigen van de aanvraag van hypotheken. Daarbij worden keuzes gemaakt, aldus een woordvoerder in een toelichting.

ING ziet een hypotheek voor een woonboot als een ''onzekerder product''. Er worden jaarlijks ook maar weinig van dit soort hypotheken verstrekt. Volgens de zegsman zijn het er ''nog geen paar honderd per jaar''.

ING heeft nu nog het grootste deel van de markt voor woonboothypotheken in handen. De bank kondigt de stap naar eigen zeggen tijdig aan, om andere partijen de kans te geven het gat in de markt op te vullen.

Actualiteitenrubriek EenVandaag meldde naar aanleiding van het bericht dat het besluit van ING negatieve gevolgen kan hebben voor de vraag naar woonboten in Nederland. Het kan straks immers lastiger worden om voor zo'n schuit een hypotheek te krijgen.

Als er geen andere spelers op de markt komen, kunnen de boten hierdoor zomaar 40 procent minder waard worden, stelt hoogleraar en woningmarktdeskundige Peter Boelhouwer van de TU Delft tegenover het actualiteitenprogramma.
Geschreven op 23-02-2016
Share:
Akkoord

Deze website plaatst cookies om je zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee je gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en voor het meten van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stem je hiermee in.