logo-kraaijkamp-makelaars-utrecht
logo-kraaijkamp-makelaars-utrecht
NL | EN
Ons aanbod:
Bel ons:
(030) 879 77 70

'Hypotheekrente zakt naar nieuw laagterecord'

De hypotheekrente is naar een nieuw laagterecord gezakt. Een hypotheek met een looptijd van tien jaar met Nationale Hypotheekgarantie staat op 2,37 procent.

Dat blijkt uit cijfers van Welke Beheer, waaronder ook Huis & Hypotheek en Hypotheekshop vallen, schrijft het Financieele Dagblad maandag.

Het vorige record, 2,39 procent, stamt uit mei van dit jaar. Vijf jaar geleden moesten consumenten nog het dubbele rentepercentage betalen voor dezelfde hypotheek.

Een hypotheek met een looptijd van twintig jaar staat nu op 2,99 procent. Alleen in mei dook dit percentage onder de 3, destijds was dat 2,94 procent.

De rente staat zo laag dankzij het omvangrijke opkoopprogramma van onder andere Europees staatspapier waarmee de Europese Centrale Bank (ECB) dit voorjaar begon.

Daardoor is de rente op Nederlandse staatsleningen flink gedaald. De hypotheekrente volgt meestal de trend van de rente op staatsobligaties.
Geschreven op 12-10-2015
Share:
Akkoord

Deze website plaatst cookies om je zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee je gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en voor het meten van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stem je hiermee in.