logo-kraaijkamp-makelaars-utrecht
logo-kraaijkamp-makelaars-utrecht
NL | EN
Ons aanbod:
Bel ons:
(030) 879 77 70

Hypotheekrente blijft dalen

Triodos Bank en Nationale Nederlanden hebben woensdag de hypotheekrente verlaagd.

Hypotheekrente blijft dalen
© Hollandse Hoogte

Triodos Bank heeft de hypotheekrente met 0,1 procentpunt verlaagd voor vijf, zes, zeven en tien jaar vast. De rente voor twaalf, vijftien en twintig jaar is met 0,2 procentpunt naar beneden bijgesteld.

Nationale Nederlanden heeft de rente voor twaalf, vijftien en twintig jaar met 0,15 procentpunt verlaagd.

De tarieven van hypotheekverstrekker Obvion, dochter van Rabobank, zakten dinsdag met 0,1 procent.

SNS Bank
De hypotheekrente bij SNS Bank daalde afgelopen maandag met 0,1 tot 0,7 procentpunt. De rente voor twintig jaar vast zakte in een keer van 4,7 naar 4,0 procent.

Ook BLG Wonen, eveneens onderdeel van SNS Reaal, verlaagde maandag de hypotheekrente.

ABN Amro heeft aangekondigd aanstaande vrijdag de rente voor vijfentwintig en dertig jaar vast te verlagen met 0,2 procentpunt, naar respectievelijk 4,9 en 5,0 procent.

Hypotheekrente
De hypotheekrente daalt al geruime tijd, doordat banken goedkoper geld kunnen lenen op de internationale kapitaalmarkt. Met name het laatste half jaar is de hypotheekrente fors gedaald.

De gemiddelde variabele hypotheekrente voor een hypotheek met NHG is 2,51 procent.

De gemiddelde vijfjaarsrente staat op 2,8 procent; de hypotheekrente voor tien jaar vast ligt gemiddeld op 3,35 procent. De gemiddelde hypotheekrente voor twintig jaar bedraagt 4,2 procent.
Geschreven op 05-09-2014
Share:
Akkoord

Deze website plaatst cookies om je zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee je gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en voor het meten van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stem je hiermee in.