logo-kraaijkamp-makelaars-utrecht
logo-kraaijkamp-makelaars-utrecht
NL | EN
Ons aanbod:
Bel ons:
(030) 879 77 70

Fors minder woningen te koop in grote steden

De woningmarkt is herstellende en dat is het duidelijkst te zien in de grote steden. Daar is het aantal woningen dat te koop staat sinds begin 2013 met maar liefst 20 procent gedaald.

Dat blijkt uit een analyse van ING op basis van cijfers van woningwebsite huizenzoeker.nl. In heel Nederland staan in het najaar van 2014 12 procent minder woningen te koop dan anderhalf jaar geleden. In de 25 grootste steden is dit percentage dus 20 procent.

Het toont de tweedeling op de huizenmarkt. In de grote steden stijgen prijzen en neemt het aanbod af. In landelijke gemeenten is het herstel nog minder zichtbaar. Daar neemt het aanbod maar met 9 procent af. Bekijk op deze huizenprijzenkaart de grote verschillen tussen stad en platteland.

Minder te koop in hoofdstad
Amsterdam spant de kroon. Het aanbod van koopwoningen is met 41 procent gedaald sinds begin 2013. Ook in Haarlem (32 procent), Leiden (32 procent), Zaanstad (30 procent) en Utrecht (27 procent) staan er fors minder huizen te koop.
Geschreven op 23-10-2014
Share:
Akkoord

Deze website plaatst cookies om je zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee je gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en voor het meten van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stem je hiermee in.