logo-kraaijkamp-makelaars-utrecht
logo-kraaijkamp-makelaars-utrecht
NL | EN
Ons aanbod:
Bel ons:
(030) 879 77 70

'Fors meer woningverkopen dit jaar'

De verkopen van woningen valt dit jaar fors hoger uit dan eerder was voorzien. Dat stelt ABN Amro in een maandag verschenen rapport over de huizenmarkt.

Volgens de bank zal de verkoop dit jaar 15 procent hoger liggen dan een jaar geleden. Eerder werd een verkoopplus van 10 procent voorzien.

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat de verkoop van woningen vorig jaar met 39,4 procent steeg.

Volgens ABN Amro zijn de lage rente en de economische opleving de hoofdredenen om positief over de huizenmarkt te oordelen.

Herstel
Door de prijsstijgingen staan er minder huizen onder water. ''Mensen die jarenlang de verhuizing hebben uitgesteld, komen daardoor alsnog in beweging", aldus de bank. ''Deze inhaalslag versterkt het herstel op de huizenmarkt."

De huizenprijzen stijgen volgens ABN Amro dit jaar met 3 procent.

Hypotheken
De stijging van de woningverkopen leidt tot een toename van het aantal afgesloten hypotheken. Ook lenen Nederlanders gemiddeld meer. In de twaalf maanden tot en met augustus werd er voor 58 miljard euro aan hypotheken afgesloten. Dat was een jaar eerder nog 43 miljard euro.

De forse daling van de rente heeft ertoe geleid dat hypotheken met een langere rentevaste periode worden afgesloten. Ook stijgt het aantal oversluiters.
Geschreven op 05-10-2015
Share:
Akkoord

Deze website plaatst cookies om je zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee je gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en voor het meten van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stem je hiermee in.