logo-kraaijkamp-makelaars-utrecht
logo-kraaijkamp-makelaars-utrecht
NL | EN
Ons aanbod:
Bel ons:
(030) 879 77 70

Energielabel ontbreekt bij 26 procent van verkochte woningen

Sinds de invoering van het vernieuwde energielabel werd bij 26 procent van alle woningverkopen geen energielabel overhandigd. Dit is voornamelijk het geval bij vrijstaande woningen en vooroorlogse appartementen.

Calcasa, een bedrijf dat gespecialiseerd is in waardering van onroerend goed, onderzocht alle woningen die sinds 1 januari 2015 zijn verkocht op het aanwezig zijn van een geldig, via het Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) geregistreerd, energielabel.

Sinds het verplicht stellen van geregistreerde en gelabelde woningen is het aantal registraties opgelopen. Bij het uitblijven van een definitief energielabel loopt de verkoper risico op een boete.

In januari 2015 waren 55 procent van de verkochte woningen voorzien van een geldig gecertificeerd label. In maart 2016 is dit aandeel opgelopen naar 82 procent. Het gemiddelde over alle maanden sinds januari 2015 ligt op 74 procent.

Label
Van de 7,6 miljoen woningen in Nederland hebben 2,9 miljoen een geregistreerd energielabel. Van deze geregistreerde labels zijn er de afgelopen 15 maanden 166.000 verkocht. Van deze verkochte woningen heeft 27 procent een C-label.

Verkochte hoek- en tussenwoningen hebben de meeste geregistreerde labels bij verkoop.​
Geschreven op 03-06-2016
Share:
Akkoord

Deze website plaatst cookies om je zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee je gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en voor het meten van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stem je hiermee in.