logo-kraaijkamp-makelaars-utrecht
logo-kraaijkamp-makelaars-utrecht
NL | EN
Ons aanbod:
Bel ons:
(030) 879 77 70

Eerste Nationale Huizennacht 'viel tegen'

De opkomst bij de eerste Nationale Huizennacht is tegengevallen.

Een woordvoerder van organisator Nationale Nederlanden bevestigt zaterdag een bericht daarover in de Volkskrant.

In de nacht van vrijdag op zaterdag konden potentiële kopers blijven slapen in het huis dat ze op het oog hebben. Er waren echter slechts 83 verkopers die hun huis hiervoor beschikbaar stelden.

''De opkomst was duidelijk lager dan verwacht", aldus de woordvoerder.

Vreemde in huis
Ook waren er weinig mensen die wilden overnachten in de huizen. In een rondvraag van de Volkskrant bij makelaars die 42 van de 83 huizen trachten te verkopen bleek dat er slechts in twee huizen potentiële kopers bleven overnachten.

"Ik heb een stuk of vijftien verkopers benaderd, maar vrijwel niemand wil een vreemde in zijn huis laten slapen", zegt een Drentse makelaar tegen de krant.

Nationale Nederlanden kan nog niet zeggen hoeveel mensen gebruik hebben gemaakt van de overnachtingsmogelijkheid.

De verzekeraar organiseerde de huizennacht omdat uit eigen onderzoek bleek dat zeventig procent van de potentiële kopers eerst graag een keer zou willen slapen in het huis waarin ze geïnteresseerd zijn. Een woordvoerder geeft in de krant toe iets meer van het initiatief te hebben verwacht.

Vervolg
Of het bij een eenmalig experiment blijft of dat er in de toekomst opnieuw een Nationale Huizennacht wordt georganiseerd, kon de woordvoerder nog niet zeggen. ''Dat moeten we nog bekijken."

Wel wijst hij erop dat de NVM Open Huizen Dag bij het begin 10 jaar geleden ook niet meteen een succes was en nu heel populair is.
Geschreven op 20-10-2014
Share:
Akkoord

Deze website plaatst cookies om je zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee je gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en voor het meten van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stem je hiermee in.