logo-kraaijkamp-makelaars-utrecht
logo-kraaijkamp-makelaars-utrecht
NL | EN
Ons aanbod:
Bel ons:
(030) 879 77 70

Banken blijven hypotheekrente verlagen

Diverse geldverstrekkers hebben in oktober de hypotheekrente verlaagd.

BLG Wonen, MoneYou, ING, Florius, Natioanle Nederlanden, ABN Amro, Hypotrust en Argenta verlaagden vorige week de hypotheekrente.

Deze week volgden Obvion, Triodos Bank en Aegon.

De gemiddelde hypotheekrente voor tien jaar vast is in twee weken tijd gezakt van 3,26 naar 3,2 procent. De gemiddelde hypotheekrente voor twintig jaar is gedaald van 4,08 naar 4,02 procent.

Daling
De gemiddelde vijfjaarsrente staat op 2,7 procent; een daling van 0,03 procentpunt in vergelijking met twee weken geleden.

De gemiddelde variabele hypotheekrente voor een hypotheek met NHG is licht gedaald naar 2,47 procent. Zo blijkt uit cijfers van de Hypotheekshop.

Rente
De hypotheekrente daalt al geruime tijd, doordat banken goedkoper geld kunnen lenen op de internationale kapitaalmarkt.

Met name de lange rentevastperioden profiteren hiervan. De gemiddelde hypotheekrente voor zowel tien als twintig jaar zijn dit jaar ongeveer 0,8 procentpunt gedaald.
Geschreven op 11-10-2014
Share:
Akkoord

Deze website plaatst cookies om je zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee je gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en voor het meten van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stem je hiermee in.