logo-kraaijkamp-makelaars-utrecht
logo-kraaijkamp-makelaars-utrecht
NL | EN
Ons aanbod:
Bel ons:
(030) 879 77 70

10,2 miljoen leegstaande huizen in Chinese steden

Volgens een onderzoek van Credit Lyonnais Securities Asia zijn er in Chinese steden naar schatting ongeveer 10,2 miljoen leegstaande woningen, en dit aantal zou bovendien per jaar nog eens met 3 tot 4 miljoen per jaar kunnen toenemen. Als deze schatting juist is betekent dit dat de leegstand in Chinese steden ongeveer 15 procent bedraagt.

De leegstand varieert tussen de Chinese steden van 10 tot 23 procent. Volgens het onderzoek bedraagt de leegstand in China’s grootste steden zoals Beijing en Shanghai ongeveer 10 procent. De leegstand in middelgrote en kleinere steden bedraagt meestal rond de 16 procent. De uitschieter is Ordos, een stad in de provincie Binnen-Mongolië. De leegstand bedraagt hier bijna 23 procent, deze wordt dan ook niet voor niets vaak een ‘spookstad’ genoemd.

Hoeveel huizen precies leeg staan is onduidelijk omdat de officiële instanties daar geen cijfers over publiceren. Toch zijn het cruciale gegevens, want het aantal leegstaande woningen is direct gekoppeld aan de omvang van het overaanbod en dus de grootte van de zeepbel in de vastgoedmarkt.
Geschreven op 11-09-2014
Share:
Akkoord

Deze website plaatst cookies om je zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee je gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en voor het meten van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stem je hiermee in.